Hoe werkt het?

Medische sector

De basis van Myo Balance ligt in de medische sector en is ontwikkeld aan de South Bank University te Londen. Daar is onder leiding van Gerry Pollock veel research gedaan naar de werking van de spieren van het menselijke lichaam. Met name hoe de spieren moesten worden aangestuurd om een betere doorbloeding en versteviging te krijgen was van essentieel belang.

 

In 1e instantie is de Myo Balance ook ontwikkeld voor de behandeling van M.S.-patiënten en niet als afslankapparaat. Bij de behandeling van de M.S.-patiënten ontdekte men dat niet alleen de spieren beter werden doorbloed en steviger werden, maar dat ook het vet rond de spieren werd afgebroken. Na verder onderzoek is hieruit de Myo Balance als afslanksysteem ontstaan.

Verschillende spiergroepen

De werking van het Myo Balance systeem is uniek en is niet te vergelijken met andere afslankapparaten. Faradische golven zorgen ervoor dat de spieren zich zonder enige inspanning samentrekken. Een behandeling duurt slechts 17 minuten en staat gelijk aan twee tot drie uur actief sporten. Afhankelijk van de gekozen spiergroepen, zijn de contracties vergelijkbaar met 300 sit-ups en 400 dijbeen spieroefeningen. De energie die hiervoor nodig is, moet de spier zelf leveren, met de opgeslagen energie, in de vorm van vet en het verliezen van centimeters.

Naast het behandelen van overgewicht wordt het systeem ingezet voor het versterken van de spieren, het verbeteren van de doorbloeding en het verstevigen van de huid, tevens kan het de cellulitis verminderen.